Bent u het ook zat om uren te knutselen aan een glutenvrije kindertraktatie? Bent u eigenlijk niet zo creatief of heeft u er simpelweg geen tijd voor? Geen paniek! Ook binnen een glutenvrij dieet zijn er heel veel mogelijkheden om (snel) een leuke traktatie voor uw kind te verzorgen.

Uitdeelcadeautjes

Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Een kindertraktatie hoeft niet altijd eetbaar te zijn. Er zijn ook talloze kleine uitdeelcadeautjes die helemaal niet veel geld hoeven te kosten, zoals bijvoorbeeld:

  • Stickers
  • Potloden
  • Schriftjes
  • Fluitjes
  • Stuiterballen
  • Armbandjes
  • Bellenblaas
  • Sleutelhangers

Gezonde traktaties

Wilt u wel een eetbare traktatie dan is er de mogelijkheid om iets leuks te doen met een gezonde traktatie. Dat hoeft echt geen suf blokje kaas, plakje worst of een mandarijn te zijn. Er zijn vele websites te vinden waar u ideeën kunt opdoen om met fruit een leuke kindertraktatie te maken. Typ bijvoorbeeld in Google maar eens de woorden “kindertraktatie fruit’ in. Bijkomend voordeel is dat alle kinderen in de klas hetzelfde krijgen, uw kind is dus geen uitzondering op zijn/haar eigen feestje.

Ook van pakjes drinken is met wat knutselwerk een leuke traktatie te maken. De pakjes zijn om te toveren tot gezellige mannetjes of vrouwtjes met hoedjes op, wiebeloogjes erop en fluittongen (toetertjes die uitrollen als je erop blaast). Een dergelijke traktatie kost wel tijd om te maken, maar ze zien er erg leuk uit. Ook hiervan zijn voldoende voorbeelden op internet te vinden. Typ bijvoorbeeld in Google maar eens de woorden “kindertraktatie pakjes drinken’ in.

Ik zat echt met mijn handen in het haar totdat ik me bedacht dat ik het mezelf niet moeilijker moest maken dan nodig is. Ik ben op internet gaan zoeken naar leuke kindertraktaties en heb de glutenbevattende ingrediënten in de traktatie vervangen door glutenvrije alternatieven. Prima oplossing!

Traktaties met snoep

Natuurlijk kunt u ook een traktatie met iets lekkers voor uw kind maken. Er is voldoende snoep wat wel glutenvrij is. Bijvoorbeeld naturel chips, de meeste spekjes, skittels, veel soorten chocolade etc. Ook hier zijn vele leuke traktaties mee te maken. U kunt natuurlijk ook glutenvrije cakejes maken en versieren met uw kind en die uitdelen. Heeft u een leuke traktatie waarin ingrediënten zitten die gluten bevatten, wees dan creatief en vervang deze door glutenvrije varianten.