De behandeling van coeliakie bestaat uit het volgen van een glutenvrij dieet. Dit klinkt misschien vrij simpel, maar dat is het niet. Zeker in het begin komt er veel bij kijken om alles in huis glutenvrij te organiseren. Zelfs het kleinste kruimeltje kan al klachten veroorzaken bij iemand met coeliakie. Ook via het gebruik van pannen, bestek of een snijplank kan een glutenvrije maaltijd ‘besmet’ worden met gluten.

Op een gegeven moment heeft u thuis uw draai wel gevonden, maar uw wereld bestaat niet alleen uit thuis. Uw sociale leven en/of dat van uw kind speelt zich grotendeels buiten de veiligheid van uw eigen huis af. U zal vanwege uw werk weleens een borrel hebben of een diner, u gaat naar verjaardagen, uw kind gaat naar school en/of het kinderdagverblijf en heeft ook feestjes.

We hebben op de volgende pagina’s tips voor u op een rijtje gezet om het leven met coeliakie makkelijker te maken in allerlei verschillende situaties. Heeft u zelf tips toe te voegen, neem dan contact met ons op via ons contactformulier. Wij nemen uw nuttige tips graag over op de website.

In de hiernavolgende pagina’s vindt u de volgende informatie: