Naast heel veel beschikbare informatie op internet willen we graag de volgende organisaties op het gebied van coeliakie bij u onder de aandacht brengen. Mogelijk interessante organisaties staan voor u op alfabetische volgorde gerangschikt :

OrganisatieDoelstelling van de organisatie
Alopecia Areata Patiëntenvereniging (AAPV)De Alopecia Areata Patiëntenvereniging (AAPV) is een landelijk werkende vereniging van en voor lotgenoten. Alopecia areata betekent ‘pleksgewijze haaruitval’ Het is een aandoening die iedereen – man of vrouw, jong of oud – kan treffen. U kunt op de website www.alopecia-areata.nl uitgebreide informatie vinden over Alopecia areata, een aanverwante aandoening bij coeliakie, en alles wat hier mee te maken heeft.
OrganisatieDoelstelling van de organisatie
BelastingdienstCoeliakie is een aftrekpost bij de jaarlijkse aangifte voor inkomstenbelasting. Op de website van de belastingdienst www.belastingdienst.nl vindt u de meest recente informatie over vergoeding voor het glutenvrije dieet.
OrganisatieDoelstelling van de organisatie
Diabetes FondsHet Diabetes Fonds maakt zich sterk om diabetes en complicaties hiervan te voorkomen en te genezen. Ze geven mensen met diabetes nu en in de toekomst een betere kwaliteit van leven. Op de website van het diabetesfonds www.diabetesfonds.nl vindt u uitgebreide informatie over diabetes wat als aanverwante aandoening regelmatig voorkomt bij coeliakie.
OrganisatieDoelstelling van de organisatie
HartstichtingOp de website van de hartstichting www.hartstichting.nl vindt u uitgebreide informatie over het fenomeen van Raynaud wat als aanverwante aandoening regelmatig voorkomt bij coeliakie.
OrganisatieDoelstelling van de organisatie
Jongerencommissie van de Nederlandse Coeliakie VerenigingDe jongerencommissie van de Nederlandse Coeliakie Vereniging is erop gericht om jongeren te helpen coeliakie te accepteren en met hun glutenvrije dieet om te gaan. Een kind wil nou eenmaal niet anders zijn dan zijn vriendjes. Er worden veel speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd. Op www.jongenglutenvrij.nl vindt u meer informatie over wat deze jongerencommissie voor uw kind kan betekenen.
OrganisatieDoelstelling van de organisatie
LivaadOp de website van livaad www.livaad.nl vindt u ontzettend veel informatie om makkelijker glutenvrij te leven. Er is een glutenvrije databank met duizenden producten te vinden, een overzicht van glutenvrije restaurants, glutenvrije recepten en glutenvrije supermarkten in binnen- en buitenland.
OrganisatieDoelstelling van de organisatie
Lupus NederlandLupus Nederland behartigt de belangen van mensen met lupus erythematosus en aanverwante aandoeningen. Het motto is: “Voor patiënten, door patiënten”. Op de website van de Lupus Nederland www.lupusnederland.nl vindt u uitgebreide informatie over Systemische Lupus Erythematodes (SLE) wat als aanverwante aandoening regelmatig voorkomt bij coeliakie.
OrganisatieDoelstelling van de organisatie
Maag Lever Darm StichtingDe Maag Lever Darm Stichting is een onafhankelijke stichting die maag-, darm- en leverziekten wil voorkomen en bestrijden en de kwaliteit van leven van patiënten wil verbeteren. De rol die de Maag Lever Darm Stichting hierbij inneemt is die van facilitator van wetenschappelijk onderzoek, voorlichter en kennisbron. Op de website van de Maag Lever Darm Stichting www.mlds.nl vindt u nuttige en uitgebreide informatie over o.a. coeliakie en lactose-intolerantie.
OrganisatieDoelstelling van de organisatie
Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS)De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting behartigt de belangen van mensen met CF en hun omgeving. Ze maken (digitaal) lotgenotencontact mogelijk en geven voorlichting aan patiënten, ouders, partners, begeleiders en deskundigen. Op de website van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) www.ncfs.nl vindt u veel informatie over taaislijmziekte (CF), een ernstige aangeboren afwijking die vooralsnog niet te genezen is, en voorkomt in combinatie met coeliakie.
OrganisatieDoelstelling van de organisatie
Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV)De Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) zet zich in voor mensen met coeliakie en hun omgeving. De vereniging wil het leven met een glutenvrij dieet makkelijker maken door: voorlichting te geven, lotgenotencontact te bevorderen, belangenbehartiging en het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek. Kijk voor meer informatie op www.glutenvrij.nl
OrganisatieDoelstelling van de organisatie
Nederlandse Vereniging voor Addison en Cushing Patiënten (NVACP)De Nederlandse Vereniging voor Addison en Cushing Patiënten is een patiëntenvereniging voor mensen met bijnieraandoeningen. Doel is om bij te dragen aan een betere kwaliteit van leven. Op de website van de patiëntenvereniging NVACP www.nvacp.nl vindt u informatie over de ziekte van Addison een aanverwante aandoening bij coeliakie.
OrganisatieDoelstelling van de organisatie
Osteoporose StichtingDe Osteoporose Stichting geeft onafhankelijke en wetenschappelijke verantwoorde informatie over de oorzaak, de preventie en de behandeling van osteoporose. Op de website van de Osteoporose Stichting www.osteoporosestichting.nl vindt u zeer veel informatie over botontkalking, een complicatie die voor kan komen bij coeliakie.
OrganisatieDoelstelling van de organisatie
Psoriasis Vereniging Nederland (PVN)De Psoriasis Vereniging Nederland (PVN) behartigt de belangen van mensen met psoriasis. Op de website www.pvnnet.nl vindt u uitgebreide informatie over psoriasis, een aanverwante aandoening bij coeliakie.
OrganisatieDoelstelling van de organisatie
ReumafondsHet Reumafonds heet officieel Stichting Nationaal Reumafonds. In de stichting zijn alle partijen vertegenwoordigd die betrokken zijn bij de strijd tegen reuma. Op de website van het reumafonds www.reumafonds.nl vindt u erg veel informatie over mogelijk aanverwante aandoeningen bij coeliakie zoals o.a. reumatoïde artritis, SLE en het syndroom van Sjögren.
OrganisatieDoelstelling van de organisatie
Schildklier Vereniging NederlandDe Schildklierstichting Nederland heeft als doel het verstrekken van informatie, het organiseren van lotgenotencontact en het behartigen van belangen van alle schildklierpatiënten. Op de website van Schildklier Vereniging Nederland www.schildklier.nl vindt u o.a. informatie over de ziekte van Hashimoto, een aanverwante aandoening bij coeliakie
OrganisatieDoelstelling van de organisatie
VoedingscentrumHet Voedingscentrum bevordert gezonde en meer duurzame voeding bij consumenten en stimuleert het bedrijfsleven tot een meer verantwoord voedselaanbod. Uitgangspunt daarbij is om ‘de gezonde keuze de gemakkelijke keuze’ te laten zijn. Er is informatie te vinden over coeliakie en een glutenvrij dieet. Kijk voor meer informatie op www.voedingscentrum.nl