Er is ontzettend veel informatie te vinden over coeliakie op internet, in de bibliotheek of de boekhandel en binnen de gezondheidszorg. We hebben voor u op onze website zoveel mogelijk relevante informatie verzameld over coeliakie. Er is echter zoveel geschreven en gepubliceerd dat we hier nooit 100% volledig kunnen zijn. Bovendien, de één is meer geïnteresseerd in aanvullende informatie over aan coeliakie gerelateerde aandoeningen en de ander heeft meer baat bij extra informatie over het glutenvrije dieet buitenshuis.

Voor de inhoud van deze website hebben we onder andere informatie op verschillende andere websites geraadpleegd. Mogelijk interessante websites staan voor u op alfabetische volgorde gerangschikt:

www.alopecia-areata.nl
Dit is de website van de Alopecia Areata Patiëntenvereniging (AAPV) een landelijk werkende vereniging van en voor lotgenoten. Alopecia areata betekent ‘pleksgewijze haaruitval’. Het is een aandoening die iedereen – man of vrouw, jong of oud – kan treffen. U kunt hier uitgebreide informatie vinden over Alopecia Areata, een aanverwante aandoening bij coeliakie, en alles wat hier mee te maken heeft.

www.belastingdienst.nl
Op deze website vindt u informatie over vergoeding voor het glutenvrije dieet. Coeliakie is namelijk een aftrekpost bij de jaarlijkse aangifte voor inkomstenbelasting.

www.coeliakie.startpagina.nl
Op deze coeliakie portal vindt u vele verwijzingen naar websites die te maken hebben met coeliakie, onderzoek naar coeliakie, leveranciers, recepten en ervaringen van anderen

www.cyberpoli.nl
De cyberpoli is een interactieve ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren met een chronische ziekte zoals coeliakie. Want het is niet niets als je een chronische ziekte hebt. Veel kinderen en jongeren met een chronische ziekte lopen rond met vragen over hun ziekte die zij niet aan hun behandelaar hebben kunnen vragen. Of ze willen gewoon nú iets weten over het leven met hun ziekte, terwijl het volgende poli bezoek pas over een maand gepland staat. Een deskundig panel geeft antwoord op vragen of geeft adviezen waarmee de kinderen en jongeren zelf aan de slag kunnen.

www.diabetesfonds.nl
Op de website van het diabetesfonds vindt u uitgebreide informatie over diabetes wat als aanverwante aandoening regelmatig voorkomt bij coeliakie.

www.etenmetplezier.nl
De website van Eten Met Plezier is er voor iedereen met vragen over kindervoeding. Eten Met Plezier adviseert ouders en professionals op het gebied van kindervoeding o.a. door het geven van voorlichtingsactiviteiten & leuke workshops. Eten gaat niet alleen over gezond en hoeveel maar vooral ook over genieten en gezelligheid. Door inspireren en motiveren wil Eten Met Plezier laten ervaren hoe leuk, lekker en makkelijk gezond eten kan zijn passend in het dagelijks leven. Ook voor kinderen met coeliakie.

www.glutenvrij.nl
Dit is de website van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. U vindt hier erg veel informatie over coeliakie en alles wat erbij komt kijken om glutenvrij door het leven te gaan.

www.glutenvrijewebshop.nl
Dit is een voorbeeld van een webwinkel waar een zeer uitgebreid assortiment glutenvrije producten te vinden is.

www.hartstichting.nl
Op de website van de hartstichting vindt u uitgebreide informatie over het fenomeen van Raynaud wat als aanverwante aandoening regelmatig voorkomt bij coeliakie.

www.jongenglutenvrij.nl
Dit is een forum voor jongeren in Nederland en België. Jongeren kunnen hier terecht met al hun vragen over het glutenvrije dieet, glutenvrij uitgaan, met lotgenoten praten etc.

www.livaad.nl
Op de website van livaad vindt u ontzettend veel informatie om makkelijker glutenvrij te leven. Er is een glutenvrije databank met duizenden producten te vinden, een overzicht van glutenvrije restaurants, glutenvrije recepten en glutenvrije supermarkten in binnen- en buitenland

www.lumc.nl/coeliakiepoli
De Coeliakiepoli is onderdeel van het Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum van het Leids Universitair Medisch Centrum in Leiden. De Coeliakiepoli wil de best mogelijke zorg bieden voor kinderen en jongeren met coeliakie en hun families. Die zorg kunnen ze bieden door laagdrempelige toegang tot de spreekuren en door gebruik te maken van internationaal geaccepteerde richtlijnen voor diagnostiek, behandeling en begeleiding van mensen met coeliakie.

www.lupusnederland.nl
Op de website van de Lupus Nederland vindt u uitgebreide informatie over Systemische Lupus Erythematodes (SLE) wat als aanverwante aandoening regelmatig voorkomt bij coeliakie.

www.mlds.nl
Op de website van de Maag Lever Darm Stichting vindt u nuttige  en uitgebreide informatie over o.a. coeliakie en lactose-intolerantie.

www.ncfs.nl
Op de website van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) vindt u veel informatie over taaislijmziekte (CF), een ernstige aangeboren afwijking die vooralsnog niet te genezen is, en voorkomt in combinatie met coeliakie.

www.nvacp.nl
Op de website van de patiëntenvereniging NVACP (Nederlandse Vereniging voor Addison en Cushing Patiënten) vindt u informatie over de ziekte van Addison een aanverwante aandoening bij coeliakie.

www.osteoporosestichting.nl
Op de website van de Osteoporose Stichting vindt u zeer veel informatie over botontkalking, een complicatie die voor kan komen bij coeliakie.

www.pvnnet.nl
Dit is de website van de Psoriasis Vereniging Nederland. Op de website vindt u uitgebreide informatie over psoriasis, een aanverwante aandoening bij coeliakie.

www.reumafonds.nl
Op de website van het reumafonds vindt u erg veel informatie over mogelijk aanverwante aandoeningen bij coeliakie zoals o.a. reumatoïde artritis, SLE en het syndroom van Sjögren

www.schildklier.nl
Op de website van Schildklier Vereniging Nederland vindt u o.a. informatie over de ziekte van Hashimoto, een aanverwante aandoening bij coeliakie

www.voedingscentrum.nl
Op de website van Voedingscentrum vindt u bijvoorbeeld lijsten met glutenvrije merkartikelen die u kunnen helpen bij het volgen van een glutenvrij dieet.