Ontdek een smaakvolle en kleurrijke creatie met ons gerecht “Vibrant Pasta Symphony”. Deze glutenvrije verwennerij combineert perfect gekookte penne pasta met levendige courgette en rode paprika. De knapperige groenten, zorgvuldig gebakken tot in perfectie, worden omhuld door een romige glutenvrije saus. Een vleugje verse groene kruiden voegt verfijning toe aan deze heerlijke compositie. Geniet van een voedzaam en smaakvol gerecht dat gluten-vrij is, zonder in te leveren op kleur, smaak en genot.

 

Ingrediënten:

  • 200 gram glutenvrije penne pasta (van bijvoorbeeld Barilla, Schär of Le Veneziane)
  • 1 courgette, in plakjes of blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: geraspte Parmezaanse kaas voor garnering

Instructies:

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water tot al dente. Giet af en zet opzij.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
  3. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  4. Voeg de courgette en paprika toe aan de pan en bak ze gedurende 5-7 minuten, of tot ze gaar maar nog knapperig zijn.
  5. Breng de groenten op smaak met zout en peper.
  6. Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met groenten en meng alles goed door elkaar. Verwarm het geheel nog een paar minuten.
  7. Serveer de pasta met groenten warm en garneer eventueel met wat geraspte Parmezaanse kaas.

Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en biedt een heerlijke combinatie van pasta en groenten. Je kunt het naar smaak aanpassen door andere groenten toe te voegen, zoals champignons, spinazie of cherrytomaten.

Eet smakelijk!