“Smaakvolle Glutenvrije Barbecue: Een Feest voor de Zintuigen”. Deze compleet glutenvrije barbecue biedt een overvloed aan heerlijke gerechten, van sappige gegrilde vlees- en vissoorten tot knapperig geroosterde groenten. Geniet van de smaakvolle combinatie van glutenvrije barbecueworstjes, gemarineerde kipspiesjes, hamburgers op glutenvrije broodjes, gemarineerde zalmfilets en gegrilde garnalenspiesjes. Laat je smaakpapillen verwennen met een verscheidenheid aan zelfgemaakte glutenvrije sauzen, terwijl je geniet van de zomerse sfeer en de heerlijke geuren van deze “Smaakvolle Glutenvrije Barbecue: Een Feest voor de Zintuigen”.

Vlees:

  • Glutenvrije barbecueworstjes
  • Gemarineerde kipspiesjes met citroen en kruiden
  • Sappige hamburgers met glutenvrije broodjes

Vis:

  • Gemarineerde zalmfilets met citroen en dille
  • Gegrilde garnalenspiesjes met knoflook en kruiden

Sauzen:

  • Zelfgemaakte glutenvrije barbecuesaus met een mix van tomatenpuree, honing, azijn, mosterd en kruiden
  • Frisse yoghurtsaus met komkommer, knoflook en dille
  • Pittige chimichurri-saus met verse kruiden, olijfolie en citroensap

Groenten:

  • Gegrilde paprika, courgette en aubergine met olijfolie en kruiden
  • Maïskolven met knoflookboter
  • Gemengde groene salade met cherrytomaatjes en balsamico-dressing

Brood:

  • Glutenvrij stokbrood of glutenvrije hamburgerbroodjes (bijvoorbeeld van Schär)

Bereidingsinstructies:

  1. Bereid de marinades voor het vlees en de vis door de benodigde ingrediënten te mengen en de vlees- en visstukken erin te laten marineren voor een paar uur (bij voorkeur ‘s nachts).
  2. Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.
  3. Grill de vlees- en visgerechten tot ze gaar zijn, regelmatig draaiend voor een gelijkmatige garing.
  4. Tijdens het grillen kun je de groenten ook op de barbecue roosteren tot ze zacht en licht geschroeid zijn.
  5. Bereid de sauzen door alle ingrediënten samen te voegen in aparte kommen en goed te mengen.
  6. Serveer het gegrilde vlees, vis en de groenten samen met de glutenvrije sauzen en het glutenvrije brood.

Zorg ervoor dat je alle ingrediënten grondig kookt en controleert of alle sauzen en marinades glutenvrij zijn. Geniet van een smakelijke en glutenvrije barbecue met een verscheidenheid aan vlees, vis, sauzen, groenten en brood!